Trends in binnen- & buitenschilderwerken: Wat is hot in 2023?

De zomer van 2023 is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je interieur en exterieur een frisse make-over te geven. Of je nu van plan bent om je hele huis op te knappen of gewoon een bepaalde ruimte in huis wil transformeren, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends in binnen- en buitenschilderwerken. In dit artikel ontdek je de trends van het moment in 2023 en hoe je die kunt toepassen om je woning een eigentijdse uitstraling te geven.

Kleurrijke accentmuren

Accentmuren zijn al een tijdje populair, maar dit jaar gaat het echt om gedurfde kleuren. Denk aan smaragdgroen of saffierblauw. Door één muur in een opvallende kleur te schilderen, creëer je een instant wow-factor in elke ruimte. Dit is een geweldige manier om persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur.

Natuurlijke kleurenpaletten

In lijn met de toenemende vraag naar duurzaamheid en verbinding met de natuur, zijn natuurlijke kleurenpaletten erg in trek. Denk aan aardetinten zoals warm bruin, zachte groentinten en serene blauwtinten. Deze kleuren creëren een rustgevende en ontspannen sfeer in je interieur en brengen de natuurlijke elementen naar binnen.

Texturen en patronen

You love it or you hate is, maar het gebruik van (verschillende!) texturen en patronen wordt steeds populairder. Denk aan behang met interessante texturen zoals marmer, beton of geweven stoffen. Ook geometrische patronen en muurschilderingen zijn een geweldige manier om een statement te maken en een unieke uitstraling aan een ruimte te geven. Durf te experimenteren en geef je interieur een eigentijdse look.

Buitenschilderwerk met natuurlijke afwerkingen

Als het gaat om buitenschilderwerk, zijn natuurlijke afwerkingen zoals houtlook-verf op gevels en schuttingen helemaal in! Deze type schilderwerken creëren een warme en organische uitstraling. Daarnaast zijn ook donkere tinten zoals diepblauw, donkergrijs en zwart in opkomst voor buitenschilderwerk. Deze kleuren geven een modern en elegant effect aan de buitenkant van je huis.

Contrastrijke deuren en kozijnen

Om je huis een stijlvolle uitstraling te geven, is het contrast tussen deuren/kozijnen en de rest van de gevel van groot belang. In 2023 zie je vaak zwart, antraciet of diepblauw, maar ook saliegroen als populaire kleuren voor deuren en kozijnen. Dit contrast creëert een moderne en eigentijdse uitstraling die direct de aandacht trekt.

Met deze trends in binnen- en buitenschilderwerken voor 2023 heb je nu de nodige inspiratie om je huis een eigentijdse en trendy uitstraling te geven. Of je nu gaat voor gedurfde accentmuren, natuurlijke kleurenpaletten, interessante texturen en patronen, natuurlijke afwerkingen voor buitenschilderwerk of contrastrijke deuren en kozijnen, er is een trend die bij jouw persoonlijke stijl past. Vergeet niet om een professionele schilder in te schakelen om het beste resultaat te garanderen. Laat je schilderwerken uitvoeren door een vakman en creëer een huis dat helemaal up-to-date is met de trends van 2023.

Heb je hulp nodig bij het laten uitvoeren van schilderwerken of het vinden van een ervaren schilder? Neem contact op met Strakwerk, dé expert in binnen- en buitenschilderwerken. Ons team van vakmensen staat klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw droomhuis. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Jouw project in detail bespreken?

Jij maakt de afspraak, wij maken tijd.